Mediator Roosendaal

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan en sta je op het punt te gaan scheiden? Een scheiding is een emotioneel en ingrijpend proces, dat vaak gepaard gaat met veel vragen en onzekerheden. Een mediator kan jou en je partner helpen om op een gestructureerde en respectvolle manier tot goede afspraken te komen. Of je nu vragen hebt over de verdeling van bezittingen, financiën of de zorg voor de kinderen, wij bieden vanuit onze vestiging nabij Roosendaal de ondersteuning die je nodig hebt.

Mediation op maat

Iedere scheiding is uniek en vraagt om een specifieke aanpak. Mediation is een waardevolle manier om samen met je partner, onder begeleiding van een scheidingsmediator, tot heldere en duurzame afspraken te komen. Wij ondersteunen jullie bij de emotionele en de praktische kant van een scheiding. Dit betekent dat er aandacht is voor financiële regelingen, de verdeling van bezittingen en het uitdenken van een ouderschapsplan. Door onze persoonlijke benadering, worden misverstanden opgehelderd en de emotionele last verminderd, waardoor het scheidingstraject soepeler kan verlopen. 

Scheidingsmediator

Een scheidingsmediator speelt een belangrijke rol in het begeleiden van jou en je partner tijdens het scheidingsproces. MfN-gecertificeerd mediator Frank Roelen zorgt voor een neutrale en onpartijdige begeleiding, zodat jullie samen tot constructieve en toekomstbestendige afspraken kunnen komen. Van de verdeling van het vermogen, de woonsituatie tot de zorg voor de kinderen. Als mediator bieden wij de expertise en ondersteuning die jullie nodig hebben. Bij een scheiding met kinderen is het extra belangrijk om goede afspraken te maken. Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht en hierin worden afspraken vastgelegd over de zorgverdeling, opvoeding en financiële verantwoordelijkheden ten aanzien van de kinderen. Dit biedt structuur en duidelijkheid, zodat de kinderen zo min mogelijk last ervaren van de scheiding.

Scheiden met kinderen

Een scheiding brengt niet alleen veel emoties met zich mee, maar ook een wirwar aan praktische, juridische en financiële kwesties die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van de gezamenlijke bezittingen zoals de inboedel, auto’s, spaarrekeningen en andere waardevolle eigendommen. Daarnaast is de woonsituatie een belangrijk punt van aandacht. Wie blijft er in het huidige huis wonen en wie gaat verhuizen? En wat gebeurt er met de hypotheek? Moet deze overgezet worden of wordt de woning verkocht? Ook de financiële afwikkeling van de scheiding vraagt om zorgvuldige aandacht. Denk onder andere aan de verdeling van het opgebouwde vermogen, pensioenen en eventuele partneralimentatie. Een mediator helpt je stap voor stap door het hele proces, zodat jullie zeker zijn dat alles correct en voor beide partijen goed wordt geregeld.

Mediator aan tafel met clienten  in cartoon vorm

Naast deze praktische zaken zijn er ook juridische stappen die ondernomen moeten worden, zoals het indienen van een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Wij begeleiden jullie bij het opstellen van het scheidingsconvenant en zorgen ervoor dat alle juridische documenten op de juiste manier worden ingediend.

Roosendaal en omstreken

Ben je op zoek naar een mediator in Roosendaal en omstreken? Een scheidingsmediator kan jullie helpen bij het vinden van structuur in alles wat geregeld moet worden. Zowel voor praktische afwikkeling van de scheiding of om het bemiddelen bij emotionele conflicten, staan wij voor jullie klaar. Wij bieden ondersteuning vanuit onze vestiging nabij Roosendaal, maar ook in de omliggende plaatsen, zodat wij altijd dichtbij zijn.

Vrijblijvend  kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over wat een mediator voor jou kan betekenen? Bekijk ons stappenplan om meer inzicht en rust te krijgen in het hele proces of plan een eerste kennismaking in. Tijdens dit gesprek krijg je meer inzicht in de rol van de scheidingsmediator en kunnen jullie beide je verhaal delen. We bespreken hoe mediation in jullie situatie kan bijdragen aan een soepele scheiding. Het gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor in Roosendaal, bij jullie thuis of online. Buro Pontifex staat voor je klaar om te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor beide partijen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen

Fase 1 kennismaking

We starten met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek op één van onze locaties, bij jullie thuis óf online. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat er nodig is in jullie specifieke situatie. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met de scheidingsbegeleiding.

Fase 2 opstellen ouderschapsplan

Samen met jullie als ouders stellen we een duidelijk ouderschapsplan op, gericht op de toekomst. Inclusief berekening van de kosten van de kinderen en afspraken hierover.

Fase 3 partneralimentatie

We stellen een berekening op voor eventuele partneralimentatie. We geven uitleg over de berekening en de wettelijke kaders. Maar we helpen jullie vooral met het maken van afspraken.

Bekijk alle Fases

met ons stappenplan zorgen we voor rust en overzicht tijdens de scheiding. 

Waarom kiezen voor Buro Pontifex?

  • Wanneer je er samen uit wilt komen.
  • Wanneer je betrokkenheid en een persoonlijke benadering belangrijk vindt.
  • Wanneer je begeleid wilt worden door een mediator met jarenlange ervaring.
  • Wanneer je het belangrijk vind om door een MfN-registermediator begeleid te worden. Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.
  • Wanneer je wilt dat de scheiding financieel, fiscaal en juridisch goed geregeld wordt.
  • Wanneer je het prettig vindt dat kosten transparant zijn en nazorg beschikbaar is.
  • Als het helpt als gesprekken kunnen plaatsvinden in de avonduren of op zaterdagochtend.
  • Wanneer je goede en werkbare afspraken wilt maken over de zorgverdeling en de opvoedingstaken.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak