Ouderschapsbemiddeling

Lukt het jullie als ouders niet om tijdens of na de scheiding constructief met elkaar te communiceren? Is er sprake van ruzie of conflict? Hebben jullie kinderen last van dat wat tussen jullie als ouders gaande is? Belasten jullie de kinderen met zaken die niet bij hen horen? En willen jullie dat deze situatie verbetert?

Van (ex-)partners naar collega-ouders

Als je gaat scheiden transformeert jullie relatie van (ex-)partners naar een relatie als collega-ouders. Als ouder wil je het beste voor je kind. Een kind heeft baat bij ouders die op een respectvolle en samenwerkende manier hun rol als collega-ouders na de scheiding kunnen vervullen. Maar soms lukt het niet om die relatie als collega-ouders vorm te geven. Dat kan zowel tijdens de scheiding niet lukken als in de periode daarna. Onze ouderschapsbemiddeling kan jullie hierbij helpen.

Met de ouderschapsbemiddeling van Buro Pontifex begeleiden we jullie bij het vormgeven van jullie relatie als collega-ouders. Dat doen we door eerst aandacht te geven aan jullie relatie als ex-partners. Wat is er nodig om het verleden af te kunnen sluiten? We begeleiden jullie van ex-partners naar collega-ouders. Oude vormen van communicatie die niet helpend zijn, worden losgelaten. Nieuwe vormen van communicatie die dienend zijn aan het collega-ouderschap worden aangeleerd. Zodat jullie in staat zijn om de gemeenschappelijke zorg voor jullie kinderen samen te dragen.

Ouderschapsbemiddeling via Buro Pontifex

Bij ouderschapsbemiddeling staat het verbeteren van jullie relatie als collega-ouders voorop, met als belangrijkste doel dat de kinderen beschikken over aanwezige en betrokken ouders in hun leven. Met de ouderschapsbemiddeling van Buro Pontifex wordt toegewerkt naar nieuwe en concrete communicatieafspraken. Jullie leren om deze meteen toe te passen in de praktijk.

Ouderschapsplan

Een traject ouderschapsbemiddeling kan helpen om te komen tot een ouderschapsplan bij gezinnen die zich nog in de scheiding bevinden. Als jullie al gescheiden zijn kan een traject ouderschapsbemiddeling aanleiding zijn tot het actualiseren of vernieuwen van het bestaande ouderschapsplan.

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak