Frank Roelen

Frank Roelen

Mijn naam is Frank Roelen en ik ben werkzaam als MfN-registermediator met de accreditatie familie-mediation, rechtbankmediator, ouderschapsbemiddelaar, SCHIP-behandelaar en financieel (echt)scheidingsadviseur. Ik ben de oprichter en mede-eigenaar van Buro Pontifex. Daarnaast ben ik één van de initiatiefnemers van Kindbelang, een samenwerkingsverband van mediators, psychologen en kindertherapeuten voor het begeleiden van complexe scheidingen. Naast mijn werkende leven ben ik een trotse echtgenoot en vader.

Conflicten hebben mijn interesse. Het is een vraag naar verandering en tegelijkertijd een blijk van verbondenheid. Mijn vernieuwende en onconventionele aanpak is de sleutel tot succes. Ik maak emoties hanteerbaar en begeleid mijn cliënten bij het maken van afspraken die stand houden in de toekomst. Met zachte kracht breng ik mensen in beweging zodat helder wordt waar het écht om gaat, want achter ieder standpunt schuilt een belang. Mijn cliënten zijn vaak verrast over de impact van mijn sessies. Ik zorg voor verbinding, veiligheid en vertrouwen en fungeer als richtingaanwijzer in onzekere situaties.

Mijn inspiratie om dit werk te doen haal ik uit mijn eigen jeugd. Die werd gekenmerkt door diepe dalen waaronder de scheiding van mijn ouders en de zelfgekozen dood van mijn vader. Op latere leeftijd ontdekte ik welke kracht er verscholen zit in deze levenservaring en hoe ik hiermee het verschil kan maken voor anderen.

Het in verbinding brengen van hoofd en hart is leidend in mijn werk. Die verbinding bereik ik door gebruik te maken van mijn goed ontwikkelde intuïtie in combinatie met mijn ruime ervaring op het gebied van persoonlijk leiderschap. Dat vul ik aan met mijn kennis op juridisch, financieel en fiscaal vlak.

Ik laat me continu bijscholen om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Een samenvatting van mijn  opleidingen:

 • Curriculum Leiding over je Leven, Venwoude Levensschool, (2012-2016)
 • Transformationeel Mediator en Coach, Orbis Mediation Coaching Program (2017)
 • MfN-registermediator, Life Mediation (2017)
 • Register Financieel Echtscheidingsadviseur, De Scheidingsdeskundige (2017)
 • Specialisatie Familie- en echtscheidingsmediation, Caleidoscoop (2017)
 • Specialisatie Arbeids- en organisatie mediation, Caleidoscoop (2018)
 • Basisopleiding Verbindend Communiceren, Vine Training (2019)
 • Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit, De Vertrouwenspersoon (2020)
 • Parallel Ouderschap voor professionals, KidsInbetween (2021)
 • Complexe Omgangsproblematiek, Hecht Scheiden (2021)
 • Omgaan met (v)echtscheiding - de SCHIP aanpak, Sociale Academie Utrecht (2022)
 • Scheiden en Ondernemers, De Scheidingsdeskundige (2022)

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken?
Bel dan 085 065 7420 OF vul het formulier in.

We plannen altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin geven we antwoord op jullie vragen en stippelen we samen met jullie de route uit. De afspraken vinden plaats op één van onze vestigingen, bij jullie thuis óf online. Ook in de avonduren kunnen afspraken gepland worden. 

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak