Frank Roelen

Frank Roelen

‘We build too many walls and not enough bridges’. Mijn naam is Frank Roelen, bruggenbouwer. Ik ben de oprichter en mede-eigenaar van Buro Pontifex. Daarnaast één van de initiatiefnemers van Kindbelang, een samenwerkingsverband voor het begeleiden van hoog complexe scheidingen binnen de jeugdzorg.

De rollen die ik heb: MfN-registermediator met de accreditatie familie-mediation, rechtbankmediator, financieel (echt)scheidingsadviseur, ouderschapsbemiddelaar, SCHIP-behandelaar en Kinderen uit de Knel groepstherapeut.

Je kunt bij mij vóór, tijdens en na een scheiding terecht. Met en zonder kinderen. In het proces van ontvlechten van partnerschap en vernieuwen van ouderschap, garandeer ik rust en veiligheid. Door zonder oordeel naar ieders verhaal en wensen te luisteren. Met de financiële, fiscale en juridische aspecten in het vizier. 

Mijn vernieuwende en onconventionele aanpak is de sleutel tot succes. Die kenmerkt zich door het in verbinding brengen van hoofd en hart. Ik maak emoties hanteerbaar zodat mijn cliënten afspraken kunnen maken die stand houden in de toekomst. Men is vaak verrast over de impact van mijn sessies. Ik zorg voor verbinding, veiligheid en vertrouwen en fungeer als richtingaanwijzer in onzekere situaties. Mijn goed ontwikkelde intuïtie in combinatie met mijn ruime ervaring op het gebied van persoonlijk leiderschap helpen me daarbij.

Mijn inspiratie om dit werk te doen haal ik uit mijn eigen jeugd. Die werd gekenmerkt door diepe dalen waaronder de scheiding van mijn ouders en de zelfgekozen dood van mijn vader. Op latere leeftijd ontdekte ik welke kracht er verscholen zit in deze levenservaring en hoe ik hiermee het verschil kan maken voor anderen.

Mijn motivatie is dat ik zie hoe lastig het kan zijn om ons als mens te verhouden in relatie tot de ander. Of dat nu een partner-, ouder kind-, werkrelatie of een ander vorm van relatie is maakt niet uit. Als het lastig wordt of bij stress, schieten we in paniek. De één gaat in de aanval, de ander trekt zich bijvoorbeeld terug. Uit eigen ervaring weet ik hoe gebeurtenissen in ons leven ons vormen en daarmee ook hoe we in onze relaties staan. Door mijn werk hoop ik het bewustzijn op dit vlak te vergrootten en zo de wereld weer een beetje mooier te maken.

Ik laat me continu bijscholen om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Een samenvatting van mijn opleidingen:

 • Curriculum Leiding over je Leven, Venwoude Levensschool, (2012-2016)
 • opleiding Transformationeel Mediator en Coach, Orbis Mediation Coaching Program (2017)
 • opleiding MfN-registermediator, Life Mediation (2017)
 • opleiding Register Financieel Echtscheidings Adviseur, De Scheidingsdeskundige (2017)
 • specialisatie Familie- en echtscheidingsmediation, Caleidoscoop (2017)
 • basisopleiding Verbindend Communiceren, Vine Training (2019)
 • opleiding Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit, De Vertrouwenspersoon (2020)
 • training Parallel Ouderschap voor professionals, KidsInbetween (2021)
 • training Complexe Omgangsproblematiek, Hecht Scheiden (2021)
 • opleiding Omgaan met (v)echtscheiding - de SCHIP aanpak, Sociale Academie Utrecht (2022)
 • opleiding groepstherapeut Kinderen uit de Knel, St. Kinderen uit de Knel (2023)
 • training Aan de andere kant van de navelstreng, Phoenix Opleidingen (2024)
 • opleiding KIES Mediator, Kies voor het Kind (2024)

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak