EEnzijdige begeleiding en advisering

Doorgaans begeleiden wij (ex)partners gezamenlijk tijdens het scheidingsproces. Maar we bieden ook eenzijdige begeleiding en advies. Dat kan bijvoorbeeld als je graag een second opinion wilt. Tijdens een (echt)scheiding moet er veel geregeld worden. Je neemt beslissingen die grote gevolgen hebben. Wil je zeker weten of de aanpak die jullie hebben gekozen ook de juiste is? Of voel je ergens dat het niet helemaal klopt, maar kun je lastig verwoorden wat dat precies is? Heb je behoefte aan onafhankelijk en deskundig advies?

Second opinion bij scheiding

Twijfel je aan het advies of de begeleiding door een collega-mediator of advocaat? Of wil je de gemaakte afspraken laten toetsen door een onafhankelijke adviseur?  Bij een second opinion toetsen we de gemaakte of nog te maken afspraken rondom het scheidingsproces. We voeren als het ware een herbeoordeling uit op de juridische, financiële en fiscale aspecten. We kijken met je mee naar de zaak en geven je waar nodig tips en advies over het vervolg. We toetsen of je voldoende op de hoogte bent gebracht van je juridische situatie. Blijkt dat je advocaat of mediator de juiste stappen onderneemt? Dan vertellen we je dat gewoon en kun je met een gerust hart én weinig extra kosten het proces vervolgen.

Kun je scheiden als je partner dat niet wilt? Of kan je eenzijdig scheiden via mediation? Bij mediation probeer je samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van de mediator. Om te scheiden met mediation heb je dus alle twee de partijen nodig. 

Scheiden is nooit eenvoudig. Degene die het initiatief neemt van de scheiding, is emotioneel vaak een stuk verder in zijn/haar proces dan de ander. Daardoor kan weerstand ontstaan waardoor iemand niet mee wil werken. Om een relatie succesvol in stand te houden, heb je twee mensen nodig. Om in goed onderling overleg te scheiden ook. Onze tip is om toch samen naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek te komen. We gaan dan met jullie in gesprek zodat besproken kan worden welke stappen jullie samen willen zetten. Dat betekent niet dat jullie allebei al vrede moeten hebben met de scheiding. Tijdens het mediationtraject is er voldoende ruimte voor emoties en de tijd die jullie allebei voor jullie persoonlijke proces nodig hebben.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak