Scheiden en kinderen

Van ex-partners naar collega-ouders: hoe doe je dat?‚Äč

Ooit hebben jullie ervoor gekozen om naast partners ook ouders te worden. Sindsdien dragen jullie samen de verantwoordelijkheid voor het leven en welzijn van jullie kind(eren). Wanneer je als ouders besluit om uit elkaar te gaan, om wat voor reden dan ook, komt naast het partnerschap ook het ouderschap onder druk te staan. Hoe zorg je ervoor dat je goed blijft communiceren in het belang van jullie kinderen terwijl jullie op hetzelfde moment afscheid aan het nemen zijn van elkaar als partners? 

Van ex-partners naar collega-ouders

Als je gaat scheiden transformeert jullie relatie van ex-partners naar collega-ouders. Die transitie is niet altijd eenvoudig. Een kind heeft baat bij ouders die op een respectvolle en samenwerkende manier hun rol als collega-ouders na de scheiding kunnen vervullen. Maar soms lukt het niet om die relatie als collega-ouders vorm te geven. Dat kan zowel tijdens de scheiding niet lukken als ook in de periode daarna. Ouderschapsbemiddeling van Buro Pontifex kan jullie hierbij helpen.

Zaak om het goed te regelen

Jonge kinderen zijn afhankelijk van hun ouders. Een scheiding verandert daar niets aan. De vertrouwde gezinssituatie gaat echter verloren. Tijdens een huwelijk of relatie zijn veel zaken die de kinderen aangaan vanzelfsprekend. Feestdagen en vakantieperiodes: ze worden samen ingevuld. Na een scheiding vallen deze vanzelfsprekendheden weg. Er moeten afspraken gemaakt worden over de opvoeding en allerlei andere praktische zaken rondom de kinderen.

Ouderschapsbemiddeling via Buro Pontifex

Ouderschapsbemiddeling kan helpen om goede afspraken te maken voor nu én voor in de toekomst. Bij ouderschapsbemiddeling staat het verbeteren van jullie relatie als collega-ouders voorop, met als belangrijkste doel dat de kinderen beschikken over aanwezige en betrokken ouders in hun leven. Een traject ouderschapsbemiddeling kan helpen om te komen tot een ouderschapsplan waar iedereen zich in kan vinden. Als jullie al gescheiden zijn, kan een traject ouderschapsbemiddeling helpen om reeds bestaande afspraken in het ouderschapsplan te herzien of te actualiseren.

Wil je meer informatie over hoe je op een constructieve manier de overgang van ex-partners naar collega-ouders kunt maken?
We staan je graag te woord. Neem dan ook gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak