Scheiden voor ondernemers

Scheiden als ondernemer : waar moet je aan denken?

Als je als ondernemer gaat scheiden is één van de meest prangende vragen waarschijnlijk: wat voor gevolgen heeft de scheiding voor de continuïteit van mijn bedrijf? En wat moeten we wel of niet regelen?  De onderwerpen die bij scheidende ondernemers extra aandacht behoeven kunnen globaal worden ingedeeld in vier thema’s: 

  • Het waarderen van de onderneming
  • Het vaststellen van het inkomen van de ondernemer
  • Pensioenafwikkeling
  • Fiscale aspecten

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Scheiden is voor alle betrokkenen een ingrijpend en vaak emotioneel proces. Bij een (echt)scheiding waarbij (één van) de partners ondernemer of directeur-grootaandeelhouder (DGA) is, spelen een aantal extra elementen een rol. Dit zorgt voor een complexe situatie waarbij deskundige begeleiding een vereiste is. Buro Pontifex heeft de expertise in huis om ondernemers en hun (ex-)partners hierbij op een deskundige wijze te begeleiden.

Hulp inschakelen

Ben je ondernemer, heb je te maken met een scheiding en overweeg je om hulp in te schakelen om het complexe proces in goede banen te leiden? Ook als ondernemer heb je er baat bij om je scheiding te regelen met behulp van een mediator. Scheiden met een deskundige mediator zorgt voor een prettigere afwikkeling van de scheiding. Mediation bespaart tijd, geld en energie. Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen.

Buro Pontifex heeft ruime ervaringen met het begeleiden van scheidingen waarbij een ondernemer betrokken is. We beschikken over een groot netwerk van financieel specialisten die - indien nodig - betrokken kunnen worden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te verkennen.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken?
Bel dan 085 065 7420 OF vul het formulier in.

We plannen altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin geven we antwoord op jullie vragen en stippelen we samen met jullie de route uit. De afspraken vinden plaats op één van onze vestigingen, bij jullie thuis óf online. Ook in de avonduren kunnen afspraken gepland worden. 

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak