Werkwijze en TARIEVEN

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Buro Pontifex houdt van betrouwbaarheid en duidelijkheid. Dit zie je ook terug in de tarieven. Door onze jarenlange ervaring en hoge deskundigheid, duurt onze begeleiding nooit langer dan nodig. Dat scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke kosten.

Kennismakingsgesprek

Een gezamenlijk kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Dit gesprek duurt maximaal 45 minuten. In het kennismakingsgesprek vertellen we afgestemd op jullie situatie, welke stappen er doorlopen moeten worden en wat je van ons mag verwachten. Een kennismakingsgesprek vind plaats op één van onze vestigingen of bij jullie thuis.

Wil je liever eerst een afspraak zonder aanwezigheid van je (ex)partner? Hiervoor wordt het uurtarief in rekening gebracht. Je (ex)partner heeft dan ook de mogelijkheid tot een individueel kennismakingsgesprek.

Mediation en scheidingsbegeleiding

Het begeleiden van een (echt)scheiding is maatwerk. Scheiden mag dan vanaf de buitenkant hetzelfde lijken, elke situatie is weer anders. Daarom ontvangen jullie tijdens het kennismakingsgesprek een op maat gemaakte offerte.

Door onze ruime ervaring met het begeleiden van scheidingen en uitgebreide kennis van het familierecht en alle financiële + fiscale aspecten, zijn we in staat om een scheiding vlot en vakkundig te begeleiden. De kosten zijn mede afhankelijk van wat er in jullie specifieke situatie wel of niet geregeld moet worden én van jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen.

Diensten op uurtarief

Deze diensten vinden altijd op uurtarief plaats:

  • eenzijdige begeleiding
  • mediation en ouderschapsbemiddeling na de scheiding
  • wijzigen ouderschapsplan
  • wijzigen alimentatieafspraken
  • scheiden of blijven (kennismaking en vervolggesprekken)
  • belastingaangifte over het jaar van de (echt)scheiding

Gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid

Als je aan onderstaande inkomens- vermogenseisen voldoet, dan kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel een toevoeging genoemd.

Had je in 2022 een persoonlijk bruto belastbaar inkomen gehad van minder dan € 44.000? Heb je na de scheiding een vermogen onder de € 18.476,-? Dan kom je (mogelijk) in aanmerking voor een overheidsbijdrage. Hierdoor betaal je slechts € 61,- of € 121,- voor onze hoogwaardige begeleiding, in plaats van onze reguliere tarieven.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?

Dan is de kans aanwezig dat onze begeleiding (voor een deel) wordt vergoed door de verzekeraar. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw verzekeraar en de overeengekomen dekking op de polis.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak