Werkwijze en kosten

Bij Buro Pontifex staan we voor betrokken begeleiding en duidelijke communicatie. Onze trajecten zijn maatwerk: scheiden mag dan vanaf de buitenkant hetzelfde lijken, elke situatie is weer anders.

Daarom stemmen we de werkwijze altijd af op jullie situatie en behoefte. Als MfN-registermediator en financieel (echt)scheidingsadviseur staat Frank Roelen jullie bij om de scheiding te begeleiden en te formaliseren. Soms is zijn begeleiding meer gericht op de juridische, financiële en fiscale aspecten. En soms is er meer behoefte aan begeleiding bij de relationele en emotionele kant van de scheiding. Of een combinatie van dat alles.

Kennismaking

Na het eerste contact per telefoon of e-mail plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dat vindt plaats op één van onze vestigingen, bij jullie thuis of online. In het kennismakingsgesprek krijgen jullie allebei de ruimte om je verhaal te doen. Op basis van jullie verhaal en jullie situatie, vertellen we wat er geregeld moet worden en hoe wij jullie hierbij kunnen begeleiden. Ook vertellen we dan meer over onze rol als mediator en financieel (echt)scheidingsadviseur. In dit gesprek kunnen we ook aangeven wat de kosten zullen zijn. Deze kosten zijn mede afhankelijk van jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. Meer weten? Duidelijkheid in één gesprek!

Vervolgafspraken

Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met het mediation-, scheidingstraject of één van onze andere diensten. Tijdens de vervolgafspraken behandelen we stap voor stap de onderdelen die nodig zijn om te komen tot een goede en heldere afronding van het (echt)scheidingsproces. Denk bijvoorbeeld aan het ouderschapsplan, verdelen van de gezamenlijke bezittingen, alimentatie, de pensioenverdeling of fiscale afspraken. De afspraken zullen uiteindelijk worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant wat door onze advocaat wordt ingediend bij de rechtbank. Meer hierover lees je bij scheiden van a tot z.

Frank Roelen in gesprek met clienten

Nazorg

Na de scheiding helpen we jullie op weg met alles wat geregeld moet gaan worden. Jullie ontvangen hiervoor een checklist. Indien gewenst plannen we een afrondend gesprek. Een half jaar na de scheiding evalueren we met jullie het ouderschapsplan. En we kunnen jullie helpen met het doen van de belastingaangifte over het jaar waarin jullie gescheiden zijn.

Tarieven van Buro Pontifex

De kosten van onze dienstverlening zijn afhankelijk van wat er geregeld moet worden en de complexiteit van de situatie. De bedragen zijn o.a. afhankelijk van jullie samenlevingsvorm, maar ook van de onderlinge verstandhouding én jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. In het kennismakingsgesprek worden de verwachte kosten met jullie besproken. Vaak spreken we dan een vast tarief af.

Pro Deo: Gesubsidieerde Rechtsbijstand

Bij Buro Pontifex vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede (juridische) bijstand. Ook voor degenen met een lager inkomen en vermogen. Als je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft, kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, een zogeheten toevoeging.  Dit wordt ook wel Pro Deo genoemd. Je betaalt dan alleen een geringe eigen bijdrage. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we of (één van)  jullie in aanmerking hiervoor komen. Zo ja, dan dienen wij de aanvraag voor de gesubsidieerde rechtsbijstand in bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken?
Bel dan 085 065 7420 OF vul het formulier in.

We plannen altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin geven we antwoord op jullie vragen en stippelen we samen met jullie de route uit. De afspraken vinden plaats op één van onze vestigingen, bij jullie thuis óf online. Ook in de avonduren kunnen afspraken gepland worden. 

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak