Coaching voor kinderen

Een scheiding heeft grote impact op (jonge) kinderen. Gezinsleden hebben een diepe binding met elkaar. Dat geeft een gevoel van houvast en bestaansrecht. Het gezin vormt de veilige basis voor kinderen. Die veilige basis kan bij een scheiding onzeker aanvoelen. Hoe zorg je ervoor dat jullie kinderen deze periode zo goed mogelijk doorkomen en een manier vinden om met de situatie om te gaan? Begeleiding door een kindertherapeut kan hierbij helpen. 

In aanloop naar de scheiding hebben de kinderen hoogstwaarschijnlijk al aangevoeld dat er iets aan de hand was en soms ook helemaal niet. Misschien waren de spanningen in huis zo groot, dat de kinderen onbedoeld en ongewild al bij de scheiding zijn betrokken. Als ouders heb je de plicht om respectvol te scheiden, hoe lastig dat soms ook lijkt. Kinderen mogen en horen niet belast te worden met de problemen van hun ouders. Voor volwassenen kan het omgaan met alle gevoelens die bij een scheiding komen kijken al heel ingewikkeld zijn. Voor kinderen ook.

Waarom begeleiding voor je kind bij scheiding?

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Tijdens de individuele begeleiding wordt het zelfvertrouwen van kinderen versterkt, krijgen ze meer inzicht in de scheiding, leren ze hun gevoelens te herkennen, erkennen en uiten. Spel is de taal van kinderen. Hier wordt in de begeleiding dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt, uiteraard afgestemd op de leeftijd en behoeften van je kind. Kortom: begeleiding door een deskundige kindertherapeut kan je kind helpen om beter met de situatie om te gaan, houvast en vertrouwen te ervaren in de nieuwe situatie zonder dat ze denken dat het aan henzelf ligt.

Kindercoaching aanvragen

Wil je meer weten over wat kindercoaching kan bieden? We vertellen je er graag meer over.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak