Scheiden en financiën

Wat heb ik straks te besteden?

De financiële gevolgen van een scheiding kunnen een grote bron van stress vormen. Want hoe ziet het financiële plaatje eruit na de scheiding? Wat gebeurt er met het vermogen of een schuld? Hoe zit het met de (koop)woning? Wat zijn de gevolgen voor eventuele alimentatie of toeslagen? En wat heb je straks te besteden? Er zijn een aantal zaken waar je bij een scheiding rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Door de scheiding gaan jullie van één financiële huishouding naar twee individuele financiële situaties. Gezien de vele verschillende inkomensbestanddelen zoals partneralimentatie, kinderalimentatie, heffingskortingen, toeslagen, et cetera, hebben jullie mogelijk onvoldoende inzicht in de inkomenssituatie na de scheiding. Dit kan tot onzekerheid leiden, waardoor er weerstand ontstaat om tot een definitief (echt)scheidingsconvenant te komen. Het is daarom van belang om inzicht te krijgen in de financiële situatie zoals deze er na de scheiding uit komt te zien. Onderdeel hiervan is dat ook de onderlinge samenhang van de te betalen en te ontvangen alimentatie inzichtelijk wordt. Buro Pontifex begeleid met scheidingsbegeleiding, om meer inzicht te geven in jullie financiën ná de scheiding. Meer inzicht betekent meer controle en rust.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn online veel tips te vinden over waar je rekening mee moet houden in het geval van een (echt)scheiding. Deze kunnen zeker waardevol zijn, maar besef je wel dat er niet zoiets is als een kant-en-klare oplossing. Iedere situatie is weer anders en dat vergt een persoonlijke aanpak. Daarbij: alles begint bij overzicht. Vind je het lastig om voor jezelf het financiële overzicht te creëren? Of heb je het idee dat jij en je ex-partner er niet zelf uit kunnen te komen?

Buro Pontifex brengt samen met jullie de volledige situatie in kaart zodat jullie precies weten waar jullie aan toe zijn én wat jullie te besteden hebben na de scheiding. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak