Scheiden van a tot z: waar moet je aan denken?

Het proces van een (echt)scheiding brengt allerlei vragen met zich mee. Bijvoorbeeld: 

 • Hoe regel je eigenlijk een scheiding?
 • Wat zijn de financiële gevolgen van mijn scheiding?
 • Kan ik na de scheiding in mijn woning blijven wonen?
 • Wat is een ouderschapsplan? En hoe stel je dat op?
 • Kunnen we scheiden met een mediator en zonder advocaat?
 • Wat doet een mediator precies en wanneer heb je die nodig?

Scheiden mag dan vanaf de buitenkant hetzelfde lijken, elke situatie is weer anders. Daarom stemmen we de werkwijze altijd af op jullie situatie en behoefte. Als mediator en financieel (echt)scheidings-adviseur staat Frank Roelen jullie bij om de scheiding te begeleiden en te formaliseren. Soms is zijn begeleiding meer gericht op de juridische, financiële en fiscale aspecten. En soms is er meer behoefte aan begeleiding bij de relationele en emotionele kant van de scheiding. Of een combinatie van dat alles. Zijn ondersteuning kenmerkt zich door duidelijke communicatie en betrokken begeleiding.

Het proces van de (echt)scheiding

 • Vrijblijvende kennismaking
 • Opstellen ouderschapsplan incl. berekening kinderalimentatie
 • Opstellen berekening eventuele partneralimentatie
 • Woonsituatie na de scheiding, afspraken omtrent de woning en verdeling daar van
 • Verdelen gezamenlijke bezittingen en vermogen
 • Pensioenverdeling
 • Fiscale afspraken
 • Opstellen echtscheidingsconvenant
 • Indienen bij rechtbank
 • Inschrijven gemeentelijke basisadministratie
 • Nazorg

Wil je weten wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Stap 1 de kennismaking

Na het eerste contact, per e-mail of telefoon, plannen we een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in op een van onze locaties, bij jullie thuis óf online. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat er nodig is bij jullie specifieke situatie. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met het mediation- en scheidingstraject.

Stap 2 de vervolgafspraken

Vervolgens plannen we een aantal vervolgafspraken in om alles gezamenlijk in orde te maken en jullie hierin te begeleiden. We werken toe naar het opstellen van een ouderschapsplan en (echt)scheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Kinderen
We begeleiden jullie bij het vormgeven van jullie relatie als collega-ouders. We stellen een ouderschapsplan op waarin alles voor de kinderen wordt geregeld.

(echt)scheidingsconvenant
In de vervolgafspraken die we plannen, bespreken we onderwerpen die opgenomen worden in het (echt)scheidingsconvenant. Het gaat dan om afspraken over eventuele partneralimentatie, het verdelen van eigendommen zoals inboedel, vermogen, huis en hypotheek, onderneming, auto’s, etc.. Ook begeleiden we jullie bij afspraken over de verdeling van pensioenen. Door de onderwerpen voor het (echt)scheidingsconvenant te behandelen, worden alle zaken die jullie moeten regelen voor de scheiding behandeld. Als de scheiding is afgewikkeld ontvangen jullie van ons een uitgebreide checklist met alles wat je dan kunt of moet gaan regelen.

Stap 3 rechtbank en inschrijven gemeente

De gemaakte afspraken leggen we vast in het (echt)scheidingsconvenant. We stellen een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding op en dienen dit in bij de rechtbank. Nadat de rechter de uitspraak over de echtscheiding heeft gedaan, wordt de echtscheiding door ons ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Op dat moment is de scheiding definitief.

Stap 4 nazorg

Na de scheiding helpen we jullie op weg met alles wat geregeld moet gaan worden. Jullie ontvangen hiervoor een checklist. Indien gewenst plannen we een afrondend gesprek. Een half jaar na de scheiding evalueren we met jullie het ouderschapsplan als daar behoefte aan is. En we kunnen jullie helpen met het doen van de belastingaangifte over het jaar waarin jullie gescheiden zijn.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken?
Bel dan 085 065 7420 OF vul het formulier in.

We plannen altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin geven we antwoord op jullie vragen en stippelen we samen met jullie de route uit. De afspraken vinden plaats op één van onze vestigingen, bij jullie thuis óf online. Ook in de avonduren kunnen afspraken gepland worden. 

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak