Wijzigen van alimentatie afspraken

Alimentatie wijzigen

Ga je meer of minder verdienen na de scheiding? Wijzigt er iets in de zorgverdeling/omgangsregeling rondom de kinderen? Wordt je onderhoudsplichtig tegenover stiefkinderen? Dit zijn een paar voorbeelden waardoor het nodig kan zijn om bestaande alimentatie afspraken te wijzigen en/of de alimentatie opnieuw te laten berekenen.

Als je gescheiden bent en je kinder- of partneralimentatie betaalt of ontvangt, kan het zijn dat dit bedrag niet meer passend is bij de actuele situatie. Dit kan komen door gewijzigde (financiële) omstandigheden zoals een verandering in het inkomen. Maar ook door het veranderen van je woonsituatie of het veranderen van je burgerlijke staat, bijvoorbeeld als je gaat hertrouwen of samenwonen met een nieuwe partner. Voor het laten actualiseren van de alimentatieberekening en alimentatieafspraken, kun je terecht bij Buro Pontifex.

Bij een (echt)scheiding kun je te maken krijgen met twee vormen van alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie. Alimentatie is één van de onderwerpen die bij een scheiding tot veel gedoe kunnen leiden. Het is een onderwerp waarover veel rechtszaken worden gevoerd. De vraag is of je daar ook echt mee verder komt. Wij vinden dat dergelijke procedures onnodig veel onrust en blijvende schade veroorzaken bij betrokkenen. Ook als het gaat om het wijzigen van alimentatie afspraken.

Zijn er na de scheiding omstandigheden gewijzigd waardoor de alimentatieafspraken moeten worden herzien? Buro Pontifex kan een herberekening van de kinder- en/of partneralimentatie verzorgen. Hierbij wordt rekening gehouden met de oorspronkelijke afspraken en bepalingen die hierover zijn opgenomen in het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Wettelijke indexering

Wanneer er kinderalimentatie en/of partneralimentatie is afgesproken bij de scheiding, is meestal overeengekomen dat de bedragen jaarlijks worden geïndexeerd. Alimentatiebedragen stijgen jaarlijks op grond van artikel 402-a Boek I BW. De Minister voor Rechtsbescherming stelt het indexeringspercentage vast. Bij Buro Pontifex zien we vaak dat deze jaarlijkse indexatie wordt vergeten. Ook dit kan een reden zijn om de alimentatieberekening en/of alimentatiebedragen te laten actualiseren.

Alimentatie afspraken wijzigen?

Wil je een herberekening van de kinderalimentatie of partneralimentatie omdat de huidige situatie van jou of je ex-partner is veranderd? Buro Pontifex staat jullie graag bij met het maken van een nieuwe berekening en het actualiseren van de alimentatie afspraken. Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak