Wat is mediation?  

Wil je zo goed mogelijk uit elkaar? Wil je zelf meepraten over jouw toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten? Dan is scheiden met behulp van een mediator iets voor jou. De mediator is onpartijdig en heeft oog voor de belangen van beide partijen. Op deze pagina lees je wat mediation is én wat het je kan opleveren. 

 Wat is mediation?  

Bij mediation probeer je samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van de mediator. Een mediator zorgt ervoor dat je in een veilige setting kunt vertellen wat je dwars zit, dat je elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgestemd.

De mediator

 • Is onpartijdig in de bemiddeling en heeft oog voor de belangen van beide partijen;
 • Begeleidt je professioneel door de emotionele rollercoaster van een scheiding;
 • Zorgt dat je weer snel een nieuw leven kunt opbouwen.

Scheiden met behulp van mediation  

Een (echt)scheiding betekent (nieuwe) afspraken maken. En dat kun je maar beter goed doen. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jarenlang negatief doorwerken, op meerdere manieren. In vertrouwelijke gesprekken met de mediator kun je je hart luchten. Er is ruimte voor je frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing. Een leven met nieuwe afspraken, waarover je het met elkaar eens bent. Over de omgang met de kinderen, de verdeling van het vermogen, eventuele alimentatie en bijvoorbeeld opgebouwde pensioenen.

Een scheiding kan complex en lastig te managen zijn. Het vraagt om een onpartijdige blik van een ervaren buitenstaander. Buro Pontifex biedt dan uitkomst en helpt om op korte termijn naar een goede oplossing toe te werken die stand houdt, ook in de toekomst. Mediation is geen therapie. Het is een manier om ervoor te zorgen dat je weer op een respectvolle manier met elkaar in contact kunt treden.

Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Mediation bespaart tijd, geld en energie.
 • Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen.
 • Bij mediation wordt er onafhankelijk en onpartijdig gehandeld. Daarom komt ieders mening aan bod.
 • Tijdens een mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen terug naar het verleden maar vooral naar de toekomst.

Mediation vaak sneller en voordeliger  

Mediation werkt vaak sneller en is voordeliger dan een gang naar de rechter. 

Schakel Buro Pontifex in als:

 • Je wilt voorkomen dat de situatie onnodig escaleert;
 • Er een goede oplossing moet komen. Je wilt weer verder. Hoe eerder het uit de wereld is hoe beter;
 • Je invloed wilt hebben op de uitkomst. Bij scheiden met een mediator onderhandel je allebei zelf mee over de uitkomst;
 • Je bereid bent om naar de andere partij te luisteren en wilt werken aan een gelijkwaardige uitkomst;
 • Je op zoek bent naar een (register)mediator die zowel kennis heeft van de relationele dynamiek van een scheiding, als ook kennis heeft van alle financiële, fiscale en juridische aspecten die bij een scheiding komen kijken.

Meer weten over mediation bij scheiding? 

Wil je meer weten over mediation en begeleiding rondom de scheiding? We vertellen je er graag meer over.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak