Mediator goes

Goed geregeld scheiden met een mediator in Goes?

Denken jullie na over een scheiding of heb jij of je partner het definitieve besluit genomen om te scheiden? Dat is een ingrijpend besluit. Voor de ene partner is het misschien onverwachts, terwijl de ander hier al langer mee bezig is. Er komt veel op je af bij een scheiding. Zowel emotioneel, financieel maar ook  voor de kinderen. Een fase die veel onzekerheden met zich meebrengt.

Hoe prettig zou het zijn als je tijdens de scheiding een mediator naast je hebt staan die ervoor zorgt dat je in goed onderling overleg tot afspraken kan komen? Iemand met deskundigheid om je tegelijkertijd volledig te informeren over de juridische, financiële en fiscale zaken? Een mediator die ervoor zorgt dat je als ouders heldere afspraken kunt maken omtrent de kinderen?

De rol van een mediator

Een scheiding is voor alle betrokkenen een ingrijpend en emotioneel proces. Een onzekere periode, waarin je juist op zoek bent naar rust en duidelijkheid. Een mediator heeft als rol om jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het regelen van jullie scheiding en zorgt dat jullie samen tot afspraken weten te komen. Jullie gaan uit elkaar als partners, maar als jullie kinderen hebben worden jullie als het ware collega-ouders. Afspraken gericht op de toekomst zijn dan extra belangrijk. MfN-gecertificeerd mediator Frank Roelen helpt jullie om zo prettig mogelijk verder te gaan. Hij begeleidt je stap voor stap bij het maken van juridische, fiscale en financiële afspraken die voor jullie beide toekomstbestendig zijn. 

Hulp bij het scheidingsproces

Hoe verdelen jullie de  inboedel en het opgebouwde vermogen? Wat moet er geregeld worden voor huis en hypotheek? En hoe wordt het pensioen verdeeld? Buro Pontifex begeleidt je van a tot z door het hele proces, zodat jullie een plan hebben waar jullie beide achter staan. 

Op het moment dat er kinderen zijn betrokken bij de scheiding is het van belang rekening te houden dat er voor hen ook veel verandert. Zorgvuldig omgaan met deze verandering zorgt ervoor dat de kinderen zo min mogelijk last ervaren van de scheiding. Wij staan jullie bij tijdens het maken van beslissingen rondom het ouderschap  en stellen samen een ouderschapsplan op. Daarnaast helpen we met de financiële aspecten, zoals het berekenen van kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie.

Mediator aan tafel met clienten  in cartoon vorm

Stap voor stap naar een nieuwe toekomst

Afhankelijk van jullie situatie en behoefte begeleidt Buro Pontifex jullie door het hele traject. Hebben jullie hulp nodig bij de juridische, financiële en fiscale aspecten of juist behoefte aan begeleiding bij de relationele en emotionele kant van de scheiding? We plannen samen een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek in op onze vestiging in Goes, bij jullie thuis of online. Tijdens dit gesprek geven wij meer informatie over onze rol als mediator in Goes en kunnen jullie beiden jouw eigen verhaal vertellen. Daarnaast vertellen we meer over de te verwachten kosten. Na het kennismakingsgesprek besluiten jullie of er een klik  en vertrouwen is om het traject voort te zetten. 

Zodra we verder gaan met het mediationtraject plannen en behandelen we stap voor stap alle zaken die van belang zijn om jullie scheiding af te ronden. We zoeken samen naar een duurzame oplossing voor alle partijen. Als jullie het met elkaar eens zijn worden de afspraken vastgelegd in een (echt)scheidingsconvenant en ingediend bij de rechtbank.

Mediation in Zeeland

Wil je meer weten over mediation en begeleiding rondom de scheiding? Vind je het lastig om orde en structuur te creëren in alles wat geregeld moet worden of heb je het idee dat jij en je toekomstige ex-partner er niet zelf uit kunnen komen? Buro Pontifex staat voor jullie klaar als mediator in Goes en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Fase 1 kennismaking

We starten met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek op één van onze locaties, bij jullie thuis óf online. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat er nodig is in jullie specifieke situatie. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met de scheidingsbegeleiding.

Fase 2 opstellen ouderschapsplan

Samen met jullie als ouders stellen we een duidelijk ouderschapsplan op, gericht op de toekomst. Inclusief berekening van de kosten van de kinderen en afspraken hierover.

Fase 3 partneralimentatie

We stellen een berekening op voor eventuele partneralimentatie. We geven uitleg over de berekening en de wettelijke kaders. Maar we helpen jullie vooral met het maken van afspraken.

Bekijk alle Fases

met ons stappenplan zorgen we voor rust en overzicht tijdens de scheiding. 

Waarom kiezen voor Buro Pontifex?

  • Wanneer je er samen uit wilt komen.
  • Wanneer je betrokkenheid en een persoonlijke benadering belangrijk vindt.
  • Wanneer je begeleid wilt worden door een mediator met jarenlange ervaring.
  • Wanneer je het belangrijk vind om door een MfN-registermediator begeleid te worden. Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.
  • Wanneer je wilt dat de scheiding financieel, fiscaal en juridisch goed geregeld wordt.
  • Wanneer je het prettig vindt dat kosten transparant zijn en nazorg beschikbaar is.
  • Als het helpt als gesprekken kunnen plaatsvinden in de avonduren of op zaterdagochtend.
  • Wanneer je goede en werkbare afspraken wilt maken over de zorgverdeling en de opvoedingstaken.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak