Mediator Bergen op Zoom

Overwegen jullie een scheiding of hebben jij en je partner al besloten uit elkaar te gaan? Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel emoties, onzekerheden en vragen met zich meebrengt. In zo’n stressvolle en emotionele tijd kan het lastig zijn om overzicht te houden. Buro Pontifex staat vanuit onze vestiging in Bergen op Zoom voor je klaar om jullie op een gestructureerde manier te ondersteunen en te begeleiden tijdens deze moeilijke periode.

Mediation op maat

Scheiden is een complex en emotioneel proces. Naast de praktische en financiële aspecten spelen emoties en soms ook conflicten een rol. Het is waardevol te overwegen een mediator in te schakelen tijdens deze periode. Onze mediation en scheidingsbegeleiding biedt ondersteuning bij het maken van afspraken over financiële regelingen, de verdeling van bezittingen en het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen. Ook ondersteunt een mediator met het oplossen van bestaande conflicten en het verminderen van de emotionele last die een scheiding met zich meebrengt. MfN-gecertificeerd mediator Frank Roelen begeleidt jullie stap voor stap om tot passende en duurzame afspraken te komen, waarbij er ruimte is voor open gesprekken. Samen wordt er gezocht naar oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn. Zo zorgen we voor een zo soepel mogelijk verloop van het scheidingstraject en een goede basis voor de toekomst.

Scheidingsmediator

Elke scheiding is uniek en vraagt om een persoonlijke aanpak. Een scheidingsmediator speelt een belangrijke rol in het begeleiden van jou en je partner tijdens het scheidingsproces. Het is onze taak om jullie te helpen met neutrale en onpartijdige begeleiding. We nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar jullie individuele situatie, behoeften en vragen. Zo helpen wij jullie om samen heldere en toekomstbestendige
afspraken te maken over de verdeling van bezittingen, financiën en de zorg voor de kinderen. Wij zijn er om een verbinding te maken tussen beide partijen, om misverstanden te verhelderen en om een constructief gesprek te stimuleren. En met onze brede kennis en ervaring zorgen we ervoor dat alle belangrijke aspecten van de scheiding grondig worden besproken en doordacht.

Scheiden met kinderen

Scheiden als er kinderen bij betrokken zijn, is een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin. Dit maakt het extra belangrijk om afspraken te maken gericht op de toekomst en zorgvuldig om te gaan met de veranderingen. Een ouderschapsplan is hierbij verplicht. In dit plan worden afspraken vastgelegd over onder andere de zorgverdeling, opvoeding en financiële verantwoordelijkheden. Het biedt structuur en duidelijkheid voor zowel ouders als kinderen tijdens en na de scheiding. Het welzijn van de kinderen staat hierbij altijd voorop.

Mediator aan tafel met clienten  in cartoon vorm

Hulp van a tot z

Het regelen van een scheiding brengt veel vragen met zich mee. Hoe verdeel je de inboedel en het opgebouwde vermogen? Wat moet er geregeld worden voor het huis en de hypotheek? En hoe zit het met het pensioen? Buro Pontifex biedt stap voor stap begeleiding van a tot z. We helpen je door het hele proces en zorgen ervoor dat je samen een plan hebt
waar jullie beiden achter staan.

Bij het regelen van een scheiding komen er verschillende stappen aan bod. De verdeling van de gezamenlijke bezittingen, zoals de inboedel, auto's en eventuele spaarrekeningen. Ook moet er aandacht besteed worden aan de woonsituatie: wie blijft er in het huidige huis wonen en wie gaat er verhuizen? Daarnaast is de financiële afwikkeling van belang, zoals het verdelen van opgebouwd vermogen, pensioenen en eventuele partneralimentatie. Tot slot zijn er juridische zaken die geregeld moeten worden, zoals het indienen van een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Zie voor meer informatie ons stappenplan: scheiden van a tot z. Het eerste jaar na de scheiding kan fiscaal gezien ingewikkeld zijn, met name als er sprake is van alimentatie, vermogensverdeling en eventuele veranderingen in de hypotheekrenteaftrek. Buro Pontifex begeleid en adviseert hierbij in het eerste jaar na de scheiding, zodat jullie zeker zijn dat de belastingaangifte correct en in lijn met de geldende regelgeving wordt ingediend.

Bergen op Zoom en omstreken

Wil je meer weten wat wij voor jullie kunnen betekenen of heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek? Heb je moeite met het vinden van structuur in alles wat er geregeld moet worden, of lukt het niet om samen met je toekomstige ex-partner tot overeenstemming te komen? Buro Pontifex is er om jullie als mediator bij te staan. We plannen graag een eerste kennismakingsgesprek met je in, op onze vestiging in Bergen op Zoom, bij jullie thuis of online. Tijdens dit gesprek vertellen we je graag meer over onze rol als scheidingsmediator en kunnen jullie je eigen verhaal met ons delen. Ook informeren we je over de te verwachten kosten. Na deze kennismaking bepalen jullie of er voldoende vertrouwen en een goede klik is om samen met ons het traject voort te zetten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een kennismaking.

Fase 1 kennismaking

We starten met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek op één van onze locaties, bij jullie thuis óf online. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat er nodig is in jullie specifieke situatie. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met de scheidingsbegeleiding.

Fase 2 opstellen ouderschapsplan

Samen met jullie als ouders stellen we een duidelijk ouderschapsplan op, gericht op de toekomst. Inclusief berekening van de kosten van de kinderen en afspraken hierover.

Fase 3 partneralimentatie

We stellen een berekening op voor eventuele partneralimentatie. We geven uitleg over de berekening en de wettelijke kaders. Maar we helpen jullie vooral met het maken van afspraken.

Bekijk alle Fases

met ons stappenplan zorgen we voor rust en overzicht tijdens de scheiding. 

Waarom kiezen voor Buro Pontifex?

  • Wanneer je er samen uit wilt komen.
  • Wanneer je betrokkenheid en een persoonlijke benadering belangrijk vindt.
  • Wanneer je begeleid wilt worden door een mediator met jarenlange ervaring.
  • Wanneer je het belangrijk vind om door een MfN-registermediator begeleid te worden. Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.
  • Wanneer je wilt dat de scheiding financieel, fiscaal en juridisch goed geregeld wordt.
  • Wanneer je het prettig vindt dat kosten transparant zijn en nazorg beschikbaar is.
  • Als het helpt als gesprekken kunnen plaatsvinden in de avonduren of op zaterdagochtend.
  • Wanneer je goede en werkbare afspraken wilt maken over de zorgverdeling en de opvoedingstaken.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak