Scheiden in Etten-Leur

Een (echt)scheiding is een moeilijk en emotioneel proces, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Buro Pontifex in Etten-Leur helpt jullie op basis van jullie specifieke situatie om de scheiding te begeleiden en formaliseren.

De vragen rondom een scheiding

Als jij en je partner eenmaal hebben besloten om te gaan scheiden, komt er veel op je af en heb je veel vragen. Zo heb je ongetwijfeld de volgende onzekerheden waar je graag zo snel mogelijk een antwoord op hebt:

  • Welke stappen moet ik nemen om de scheiding in gang te zetten?
  • Wat zijn de financiële gevolgen van de scheiding?
  • Kan ik na de scheiding nog wel in mijn woning blijven wonen?
  • Wat is een ouderschapsplan en hoe stel ik dat op?
  • Kun je zonder een advocaat scheiden?

Bij Buro Pontifex kun je met deze vragen terecht. Wij zorgen voor de structuur die nodig is door het scheidingsproces van A tot Z professioneel te begeleiden. Hiermee brengen we de rust en het overzicht terug.

Kennismaking bij een scheiding in Etten-Leur

Na ons eerste contact via e-mail of telefoon, plannen we een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in op één van onze locaties, bij jullie thuis in Etten-Leur óf online. Tijdens dit gesprek maken we overzichtelijk wat er bij een scheiding in jullie situatie nodig is. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met het scheidingstraject en plannen we een aantal vervolgafspraken in.

Tijdens de vervolgafspraken werken we naar een eventueel ouderschapsplan en (echt)scheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Wil je meer over de verschillende stappen van de scheiding weten? Bekijk dan Het proces van (echt)scheiding

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

Scheiden met behulp van mediation

Scheiden is nooit eenvoudig. Degene die het initiatief van de scheiding neemt is emotioneel namelijk vaak een stuk verder in zijn of haar proces dan de ander. Hierdoor kan er weerstand ontstaan en is het mogelijk dat de ander niet mee wil werken.

Om een relatie ook na een scheiding succesvol in stand te houden heb je twee mensen nodig. Om in goed overleg  te scheiden ook. Daarom raden we aan om altijd samen naar het vrijblijvende kennismakingsgesprek te komen. We gaan dan samen met jullie in gesprek zodat we kunnen bespreken welke stappen jullie samen willen zetten. Dit betekent niet dat jullie allebei al vrede met de scheiding moeten hebben.

Tijdens het mediationtraject is er voldoende ruimte voor emoties en is er alle tijd die jullie voor jullie persoonlijke proces nodig hebben.

Lees meer over onze mediation

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak