Mediator in Etten-Leur

Wil je gaan scheiden, maar loop je vast in de communicatie met je toekomstige ex-partner? Buro Pontifex in Etten-Leur helpt je als mediator met een neutrale en betrokken begeleiding naar goede oplossingen en eerlijke afspraken.

Wanneer heb je mediation nodig?

Een scheiding is één van moeilijkste gebeurtenissen in je leven. Behalve dat er juridisch, financieel en op het gebied van ouderschap veel geregeld moet worden, komen er namelijk vaak ook lastige emoties bij kijken.

Het is verstandig om een mediator bij je scheiding in te schakelen als:

  • Je wilt voorkomen dat de situatie onnodig escaleert;
  • Er goede en eerlijke oplossingen voor beide partijen gemaakt moeten worden;
  • Je zelf invloed op je toekomst wilt uitoefenen;
  • Je bereid bent om naar de andere partij te luisteren en wilt werken aan een gelijkwaardige uitkomst;
  • Je bij de scheiding niet alleen aandacht aan de financiële, fiscale en juridische aspecten wilt geven, maar ook aan de relationele dynamiek.

Een scheiding is voor alle betrokkenen een ingrijpend en emotioneel proces. De situatie voelt vaak stressvol en chaotisch aan, terwijl je juist naar rust en duidelijkheid snakt. Het is dan erg prettig als je een onpartijdige en betrouwbare mediator aan je zijde hebt die de hele scheiding begeleidt.

Lees meer over de mediation van Buro Pontifex 

Kennismaking bij een mediator in Etten-Leur

Na ons eerste contact via e-mail of telefoon, plannen we een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in op één van onze locaties, bij jullie thuis in Etten-Leur óf online. Tijdens dit gesprek maken we overzichtelijk wat er bij een scheiding in jullie situatie nodig is. Is er een wederzijdse klik en voelt het goed? Dan starten we met het scheidingstraject en plannen we een aantal vervolgafspraken in.

Tijdens de vervolgafspraken werken we naar een eventueel ouderschapsplan en (echt)scheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst waar alle betrokkenen zich goed bij voelen.

Wil je meer over de verschillende stappen van de scheiding weten? Bekijk dan Het proces van (echt)scheiding

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

Financiële mediation bij een scheiding

Behalve de emotionele kant van een scheiding zijn er ook financiële consequenties. Bij veel mensen vormt dit een grote bron van stress omdat vaak niet heel duidelijk is hoe het financiële plaatje na een scheiding er uit komt te zien.

Als je het lastig vindt om voor jezelf een financieel overzicht te creëren of het idee hebt dat jij en je toekomstige ex-partner er niet zelf uit kunnen komen, staat Buro Pontifex ook als financieel mediator in Etten-Leur voor jullie klaar.

Wij zorgen voor een onafhankelijke scheidingsbegeleiding die meer inzicht geeft in jullie financiën na de scheiding en dat geeft rust en controle.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak