MfN-register mediator

Ben je op zoek naar een mediator voor het begeleiden van een scheiding? Kies dan voor de kwaliteit van een MfN-registermediator. Het MfN-register is het Nederlandse keurmerk voor kwaliteit onder mediators. Met een MfN-registermediator ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en deskundigheid. Veel MfN-registermediators zijn naast mediator, ook opgeleid om te kunnen ondersteunen op alle juridische, financiële en fiscale aspecten die bij een scheiding belangrijk zijn om goed te regelen.

Een scheiding kan op individueel verzoek of op gemeenschappelijk verzoek afgehandeld worden. Eengoede verstandshouding tussen partijen maakt een ‘overlegscheiding’ op gemeenschappelijk verzoek mogelijk. In dit gezamenlijke traject is het belangrijk dat partijen vertrouwen houden in een succesvolle afronding. Een deskundige mediator en scheidingsbegeleider kan helpen voorkomen dat de juridische rechtsstrijd onnodig wordt verscherpt. Als partijen geen vertrouwen meer hebben in een positieve afronding, kan de situatie alsnog omslaan in een scheidingsproces dat minder constructief verloopt. In het ergste geval kan er zelfs een ‘vechtscheiding’ ontstaan. Het belang van goede begeleiding om alles in juiste banen te leiden is dus groot. De huidige en toekomstige relatie van het scheidende (echt)paar kan in een scheidingsproces op een positieve of negatieve manier beïnvloed worden. Zeker als er kinderen zijn die in de toekomst door de gescheiden ouders ‘gezamenlijk’ opgevoed worden, is dit aspect extra belangrijk. Daarom is begeleiding door een erkend MfN-registermediator juist zo belangrijk.

Veel mensen die uit elkaar gaan, kiezen voor mediation, omdat ze beseffen dat ze elkaar in de toekomst nog zullen tegenkomen. Vooral als er kinderen zijn blijf je onvermijdelijk aan elkaar verbonden. Mediation helpt om de scheiding goed te regelen en met elkaar in gesprek te blijven.

Wat is een MfN-registermediator?

Bij mediation probeer je samen met de andere betrokkenen tot een oplossing te komen, begeleid door een mediator. De mediator zorgt ervoor dat je openlijk kunt vertellen wat er speelt, dat je naar elkaar luistert en samen tot een oplossing komt. Ieders behoeften, verwachtingen, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig besproken en stap voor stap met elkaar afgestemd.

MfN-registermediators verdienen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Ze hebben hun kennis, ervaring en kwaliteiten als mediator bewezen met verschillende controles en toetsingen voordat ze worden ingeschreven.

Het MfN-register is dé plek voor kwalitatieve mediators in Nederland. De Raad voor Rechtsbijstand en de Raad voor de Rechtspraak werken enkel met MfN-registermediators. MfN-registermediators treden op in conflictsituaties met beheersing en borging van een zeer hoge kwaliteitsstandaard.

Stempeltje

Schakel een MfN-registermediator in bij de volgende situatie:

  • Je wilt voorkomen dat een lastige situatie escaleert tot een conflict.
  • Er een passende lange termijn oplossing moet komen, omdat je verder wilt. Hoe eerder het conflict wordt opgelost, hoe beter.
  • Je actief wilt bijdragen aan de oplossing van het conflict. Bij mediation neem je zelf deel aan de onderhandelingen over de uitkomst.
  • Je streeft naar het behouden of herstellen van de relatie met de andere partij, wellicht vanwege voortgezette samenwerking of de aanwezigheid van kinderen
  • Je open staat voor de mening van de andere partij en bereid bent samen te werken aan een gelijkwaardige oplossing.

MfN-registermediator in West Brabant en Zeeland

Frank Roelen van Buro Pontifex is dé MfN-registermediator in Etten-Leur, Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes. Frank is deskundig op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Zijn ondersteuning kenmerkt zich door duidelijke communicatie en betrokken begeleiding. Met oog voor alle gezinsleden, dus ook de kinderen.

Wil jij ook rust en duidelijkheid met een nieuw perspectief op de toekomst? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak