Scheiden voor senioren

Waar moet je aan denken als je gaat scheiden op latere leeftijd? Hoe zorg je ervoor dat je hier samen goed uitkomt en dat het voor allebei goed geregeld is? Hoe ga je om met de familiebanden, zoals bijvoorbeeld jullie (klein)kinderen? Scheiden is voor alle betrokkenen een ingrijpend en vaak emotioneel proces. Als je gaat scheiden op latere leeftijd of als je gaat scheiden als je (bijna) gepensioneerd bent, dan kan dit nog eens extra impact hebben. Want het doet wat met een mens om na zoveel jaar samen, zonder elkaar verder te gaan. Buro Pontifex zorgt voor rust, overzicht en biedt een helpende hand.

Scheiden op latere leeftijd

Scheiden op latere leeftijd komt steeds vaker voor. Dat is ook wat cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien: het aantal scheidingen onder 50-plussers is sinds de eeuwwisseling verdubbeld naar ruim 20.000. Er zijn onderwerpen die bij iedere scheiding aan de orde komen. Als je gaat scheiden op latere leeftijd komt daar een aantal specifieke aandachtspunten bij. Wanneer de pensioendatum nadert, of als die al ingegaan is, maakt dat het financiële plaatje extra uitdagend. Want hoe zit het met (ouderdoms)pensioen? Moet dit worden verdeeld en zo ja, hoe werkt dat? Hoe werkt het met opgebouwde lijfrentes, alimentatie en het vermogen of een afgeloste hypotheek? 

Financieel vraagstuk

Scheiden op latere leeftijd heeft tot gevolg dat alimentatie en pensioen niet los van elkaar gezien kunnen worden. Maar ook het opgebouwde vermogen, waaronder vermogen in de eigen woning, hangt hier mee samen. Meestal blijft een van beiden in de woning wonen. Degene die in het huis blijft wonen koopt de andere partner uit. In geval van scheiding op latere leeftijd kan het uitdagend zijn om met het pensioen in zicht een passende hypotheek te vinden. Geldgevers houden kort voor de pensioendatum rekening met het straks lagere inkomen. Veel hangt in deze situatie af van de overwaarde in de huidige woning of ander vermogen.

Begeleiding door Buro Pontifex

Scheiden op latere leeftijd is complex en kan stressvol aanvoelen. Buro Pontifex staat jullie graag bij om dit intense proces zo goed mogelijk te begeleiden. Zodat jullie de emotie een plekje kunnen geven en de rust en duidelijkheid terugkeert omdat het voor alle partijen zo goed mogelijk is geregeld. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We beantwoorden je vragen graag.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak