Buro Pontifex, dé scheidingsmediator in Roosendaal en omstreken

Het was een grote en moeilijke beslissing, maar jullie zijn eruit. Jullie gaan scheiden. Nu wil je alles goed regelen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Ook al zijn jullie niet meer samen, jullie blijven wel samen ouders. Er moet zoveel geregeld worden, dat er vooral onrust en onzekerheid heerst. Hoe zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet? Een mediator kan jullie begeleiden in het gehele proces. Buro Pontifex is dé scheidingsmediator in Roosendaal en omgeving.

Wat doet een scheidingsmediator?

Nu jullie definitief besloten hebben om uit elkaar te gaan, willen jullie alles zo snel mogelijk afronden. Maar tegelijkertijd moet alles kloppen en wil je niks vergeten. Er komt ontzettend veel op je af en daarnaast komen er emoties en mogelijk ook frustraties om de hoek kijken. Een scheidingsmediator biedt uitkomst. De mediator is onafhankelijk en bemiddelt tussen jullie, zodat er oplossingen gevonden worden waar jullie beiden achter staan.

Of het nu op fiscaal, juridisch of financieel gebied is, Frank Roelen van Buro Pontifex is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en is de scheidingsmediator in Roosendaal en omstreken. Hij is erkend mediator en als zodanig ingeschreven in het register van MfN (mediators federatie Nederland). Als onafhankelijke partij gaat hij samen met jullie aan de slag om duidelijkheid te scheppen in jullie situatie. Of het nu gaat om de koopwoning, het pensioen of de kinderen, alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in het scheidingsconvenant (ook wel echtscheidingsovereenkomst genoemd).

 Buro Pontifex ontzorgt van a tot z

Er komen veel vragen in je op nu jullie ieder je eigen weg gaan. Kan jullie woning behouden blijven voor één van de twee of komt er toch een “te koop” bord in de tuin? Hoe kunnen de gezamenlijke bezittingen eerlijk worden verdeeld? Hoe stel je een ouderschapsplan op? En hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, een scheiding regelen? Je zit met zoveel vraagstukken dat je er regelmatig wakker van ligt.

Dat is volkomen logisch, want er komt veel op je af. Wanneer jullie besluiten om een mediator in de hand te nemen, is dat alvast een zorg minder. Sterker nog, Buro Pontifex is dé scheidingsmediator in Roosendaal en omstreken die ontzorgt van a tot z.

 Vrijblijvende kennismaking

Voordat het traject gestart wordt, maken we kennis met elkaar. Dat kan bij jullie thuis, bij ons op kantoor of online. Het is maar net waar jullie de voorkeur aan geven. Tijdens dit kosteloze en vrijblijvende gesprek kijken we samen naar jullie situatie en hoe wij als mediator een rol kunnen spelen in het tot ieders tevredenheid afronden van jullie scheiding. Hierbij is het belangrijk om in het achterhoofd te houden, dat alle gesprekken met jullie samen gevoerd zullen worden en de mediator voor jullie samen aan de slag gaat. Dit is een andere insteek dan wanneer je voor een advocaat kiest, omdat die altijd voor één van de partijen werkt. Is er een wederzijdse klik en zijn alle verwachtingen helder? Dan kan het (echt)scheidingstraject van start.

 Afspraken maken die stand houden

In de gesprekken die volgen, wordt jullie situatie nog beter bekeken en gaan jullie onder begeleiding van onze scheidingsmediator afspraken met elkaar maken. Hierbij geeft hij advies op juridisch, financieel en fiscaal gebied en ondersteunt waar nodig op emotioneel vlak. Het uiteindelijke doel is het maken van afspraken die stand houden en daarom wordt alles vastgelegd in een scheidingsconvenant en ouderschapsplan.

In het scheidingsconvenant worden alle onderdelen die jullie moeten regelen voor de scheiding behandeld. Dat kan gaan over de verdeling van de inboedel, het vermogen, de woning, de hypotheek et cetera. Elke situatie is anders en in elk convenant zullen dan ook andere zaken worden vastgelegd. Je kunt er echter zeker van zijn, dat alle onderdelen die op jullie van toepassing zijn aan bod komen. Wanneer de scheiding is afgewikkeld, krijgen jullie een checklist met alle zaken die jullie zelf dienen te regelen. Op die manier weet je zeker, dat er niets over het hoofd gezien wordt.

In het ouderschapsplan zal komen te staan hoe jullie om zullen gaan met het ouderschap in de nieuwe omstandigheden. In het plan staan alle afspraken die betrekking hebben op de kinderen. Ook hier zullen we jullie in begeleiden, zodat jullie in de toekomst samen het collega-ouderschap zo goed mogelijk kunnen invullen. Omdat een scheiding niet alleen op jullie, maar ook op de kinderen een grote impact heeft, biedt Buro Pontifex de mogelijkheid tot coaching voor kinderen.

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

En dan is de scheiding definitief

Het geheel van gemaakte afspraken wordt samen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding door ons ingediend bij de rechtbank. Op het moment dat de rechter uitspraak heeft gedaan, schrijven wij de scheiding in bij de burgerlijke stand en dan is alles definitief. Voor jullie het startsein om alles wat gedaan moet worden te regelen. We helpen jullie op weg en indien gewenst kan er nog een afspraak ingepland worden om alles af te ronden. Tot slot kunnen we als scheidingsmediator ook ondersteunen met de belastingaangifte over het jaar waarin jullie zijn gescheiden.

Zijn jullie op zoek naar een scheidingsmediator in Roosendaal en omgeving? Plan dan een kosteloos en vrijblijvend gesprek in met Frank Roelen van Buro Pontifex.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak