De Scheidingsmediator in Bergen op Zoom? Buro Pontifex!

Jullie zijn het er allebei over eens: jullie gaan scheiden. Maar hoe nu verder? Je vraagt je af wat er allemaal geregeld moet worden en dat maakt je behoorlijk onzeker. Wie mag er straks in jullie huis blijven wonen, hoe gaan jullie het regelen met de kinderen en hoe zit het met al jullie spullen? Je wil niks over het hoofd zien. Een scheidingsmediator in Bergen op Zoom kan je met alles helpen en je van a tot z ontzorgen.

Waarom een scheidingsmediator inschakelen?

Je wil er graag samen met je ex-partner uitkomen, zoveel is duidelijk. Maar tegelijkertijd wil je wel de zekerheid dat alles goed geregeld is. Een scheidingsmediator, zoals Frank Roelen van Buro Pontifex, helpt jullie om afspraken te maken waar jullie allebei achter staan. Als onafhankelijke partij bemiddelt hij tussen jullie waar nodig. Anders dan een advocaat is een scheidingsmediator onpartijdig en werkt voor jullie beiden. Frank Roelen is naast registermediator ook deskundig op fiscaal en financieel gebied. Hij kan je bij alle aspecten van de scheiding ondersteunen.

Een einde aan de onzekerheid

Vanzelfsprekend zijn er talloze zaken die goed geregeld moeten worden wanneer je gaat scheiden. Het is afhankelijk van jullie situatie welke dat zijn. Wanneer jullie samen een koopwoning hebben, dan zullen er andere dingen afgesproken moeten worden, dan wanneer er sprake is van een huurwoning. Ook zullen er afspraken gemaakt worden over de verdeling van de inboedel en opgebouwd vermogen. Als scheidingsmediator in regio Bergen op Zoom helpt Buro Pontifex je met financiële zaken zoals de berekening van kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie en we kijken met je mee voor de eventuele verdeling van het pensioen.

Als jullie er samen uit zijn, dan leggen we alle gemaakte afspraken vast in een echtscheidingsovereenkomst (ook wel scheidingsconvenant genoemd). Frank Roelen zorgt ervoor dat alles juridisch waterdicht is en dat fiscaal ook alles volgens de geldende normen en wetgeving is opgesteld. Naast het scheidingsconvenant zal er, wanneer jullie kinderen hebben, een ouderschapsplan worden opgesteld. Want al gaan jullie uit elkaar, jullie zullen samen de zorg blijven dragen voor de kinderen. Voor hen breekt er een tijd aan vol onzekerheid. Wanneer jullie als ouders goede afspraken met elkaar maken voor de toekomst, zal dat niet alleen jullie, maar vooral ook de kinderen meer rust geven.

 De definitieve afronding

Wanneer je kiest voor Buro Pontifex als scheidingsmediator in de regio Bergen op Zoom worden jij en je ex-partner volledig ontzorgd. Zodra jullie het over alle zaken eens zijn geworden en de afspraken zijn vastgelegd in het scheidingsconvenant (en ouderschapsplan indien van toepassing), wordt het scheidingsverzoek door ons bij de rechtbank neergelegd. Na de uitspraak van de rechter en de inschrijving bij de burgerlijke stand is jullie scheiding definitief.

Vanaf dat moment kunnen jullie beginnen met alles regelen. Geen zorgen, ook daarmee helpen we jullie op weg. Je ontvangt van ons een checklist met daarop alles wat er gedaan moet worden en indien nodig helpen we jullie een handje. Indien gewenst wordt er een afrondend gesprek ingepland. Ook kan er na ongeveer een half jaar een evaluatie plaatsvinden om bijvoorbeeld het ouderschapsplan eens onder de loep te houden. 

Waarom kiezen voor Buro Pontifex als scheidingsmediator Bergen op Zoom? 

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak. Zo zijn er wanneer je een onderneming hebt andere vraagstukken en aspecten af te wikkelen, dan wanneer je in loondienst bent. En als je gaat scheiden op latere leeftijd, dan zullen er juist weer andere zaken spelen. Wij luisteren naar jullie verhaal en stemmen onze werkwijze geheel af op jullie persoonlijke situatie.

Afhankelijk van die situatie en jullie behoeftes kan de begeleiding gericht zijn op praktische aspecten, zoals financiën, fiscaliteiten en juridische zaken. Terwijl het ook mogelijk is, dat we bij jullie scheiding meer nadruk leggen op de emotionele kant. Frank Roelen is een zeer betrokken mediator, die bedreven is in zowel de afhandeling van praktische zaken als de begeleiding van relationele en emotionele zaken.

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

Een gratis kennismakingsgesprek

Om te zien wat Buro Pontifex voor jullie kan betekenen, kan er gratis een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden ingepland. Dat vindt plaats bij jullie thuis, online of op één van onze vestigingen in de regio Bergen op Zoom. En wanneer het lastig is om een geschikt tijdstip te vinden, dan kan er een afspraak in de avonduren gemaakt worden. Tijdens deze kennismaking wordt er gekeken naar wat er nodig is in jullie specifieke situatie en kunnen jullie vragen stellen. Als jullie er beiden een goed gevoel bij hebben en alle verwachtingen zijn helder, dan kan het vervolgtraject gestart worden.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak