Scheiden in Roosendaal? Buro Pontifex ontzorgt van a tot z

Wanneer je gaat scheiden, komt er veel op je af. Niets is meer wat het ooit was en dat brengt behoorlijk veel onzekerheden met zich mee. Er moet veel geregeld worden en het liefst wil je alles in goed overleg met je (toekomstige) ex-partner beslissen. Je wil niets over het hoofd zien, maar je bent het overzicht totaal kwijt. Een scheidingsmediator helpt je om er samen met je ex-partner uit te komen, zodat jullie allebei verder kunnen met je leven. Scheiden in Roosendaal? Frank Roelen van Buro Pontifex ondersteunt jullie tijdens het gehele proces.

Waar moet je aan denken wanneer je gaat scheiden in Roosendaal?

Er is een hele waslijst van juridische, financiële, fiscale en administratieve zaken waar je aan moet denken wanneer je gaat scheiden. Wanneer je besluit om een scheidingsmediator, zoals Buro Pontifex in te schakelen, dan ben je er van verzekerd dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Frank Roelen is als mediator de onafhankelijke partij die jullie helpt om goed met elkaar in gesprek te blijven, zodat jij en je ex-partner beiden tevreden zijn met alle getroffen regelingen.

Omdat een scheidingsmediator door beide betrokkenen wordt ingeschakeld, is het belangrijk dat jullie er allebei een goed gevoel bij hebben. Om daar achter te komen, wordt er een gratis kennismakingsgesprek ingepland. Dat gesprek kan plaatsvinden bij jullie thuis, online of op onze locatie nabij Roosendaal. Het is maar net waar jullie je prettig bij voelen.

We zullen jullie vragen beantwoorden en in kaart brengen wat wij in jullie geval kunnen betekenen om de scheiding zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden. Wanneer er van beide kanten een klik is en alle verwachtingen duidelijk uitgesproken zijn, dan kan het traject worden gestart. Buro Pontifex zal in de vervolgafspraken samen met jullie aan de slag gaan om een echtscheidingsconvenant en, indien van toepassing, een ouderschapsplan te maken.

Wat is een scheidingsconvenant?

Een scheidingsconvenant is een document dat helpt bij de afwikkeling van een scheiding. De afspraken die jullie samen hebben gemaakt over alle praktische zaken komen in dat document te staan. Het vormt de formele overeenkomst tussen jou en je ex-partner en zal door de scheidingsmediator worden ingediend bij de rechter als een verzoek tot echtscheiding.

Het scheidingsconvenant is dus een belangrijk document en daarom is het van belang om dit met deskundige hulp op te stellen. Buro Pontifex zorgt er samen met jullie voor dat alle belangrijke zaken worden besproken en houdt in de gaten dat de afspraken juridisch waterdicht zijn. Doordat alle mogelijke onderwerpen voor het convenant stuk voor stuk worden besproken, kun je er zeker van zijn dat alle zaken die jullie moeten regelen voor de scheiding worden behandeld.

Uit elkaar? Jullie blijven wél samen ouders

Een onderdeel van het echtscheidingsconvenant kan het ouderschapsplan zijn. Frank Roelen is gecertificeerd registermediator met niet alleen jarenlange ervaring als mediator, maar ook als ouderschapsbemiddelaar. Hij begeleidt jullie ook bij het vormgeven van jullie nieuwe relatie als collega-ouders. Al gaan jullie uit elkaar, jullie blijven per slot van rekening wel samen ouders. Het is in het belang van de kinderen dat alles goed geregeld is. Een scheiding is namelijk ook voor hen een stressvolle gebeurtenis.

De veilige basis die jullie gezin altijd vormde, gaat veranderen en dat kan veel onzekerheid veroorzaken bij de kinderen. Voor jullie als volwassenen kan een scheiding de hele wereld op zijn kop zetten en ook voor de kinderen kan dat zo voelen.

Naast het zorgvuldig opstellen van een ouderschapsplan, biedt Buro Pontifex in de regio Roosendaal ook kindercoaching aan. Er wordt tijdens de individuele begeleiding onder andere gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, waarbij geleerd wordt om gevoelens te herkennen, erkennen en uiten. Het zorgt ervoor dat jullie kinderen leren om goed met de nieuwe situatie om te gaan.

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

Hoe verder wanneer de scheiding definitief is?

Wanneer het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan klaar zijn, dan worden deze door ons ingediend bij de rechtbank als jullie gezamenlijk verzoek tot echtscheiding. De rechter doet uitspraak daarover, waarna wij ervoor zorgen dat alles afgehandeld wordt bij de burgerlijke stand van jullie gemeente. Dat is het definitieve einde van jullie huwelijk en tegelijk ook de start van alles wat er geregeld moet worden.

Aan de hand van alle afspraken die er gemaakt zijn, ontvang je van ons een overzicht daarvan. Als je wilt, kunnen we je daarmee op weg helpen. Daarnaast is Frank Roelen gespecialiseerd in de financiële en fiscale aspecten rondom scheidingen en kan hij je ondersteunen bij het doen van de belastingaangifte over het jaar waarin jullie zijn gescheiden.

Scheiden in Roosendaal? Buro Pontifex regelt alles voor je. Dat is alvast een zorg minder.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak