Scheiden in Bergen op Zoom? Zo kom je er samen uit

Het hoge woord is er uit. Jullie gaan niet meer verder met elkaar. Dat was een moeilijk besluit en het zet je hele wereld op zijn kop. Je voelt je onrustig, gestrest en onzeker. Er zijn zoveel zaken die geregeld moeten worden, dat je hoofd er van duizelt. Dat is begrijpelijk, want een scheiding is enorm ingrijpend. Scheiden in Bergen op Zoom? Door een betrouwbare scheidingsmediator in de hand te nemen kom je er samen met je ex-partner doorheen.

 Alles op een rijtje 

Waar moet ik straks wonen en hoe doen we dat met al onze spullen? Wat is het beste voor de kinderen? En wat zijn de financiële gevolgen van de scheiding? Er spoken zoveel vragen door je hoofd, dat je er soms wakker van ligt. Je wil er graag samen met je toekomstige ex-partner uitkomen en alles op een goede manier regelen. Een scheidingsmediator is een bemiddelaar die jullie helpt om er samen uit te komen, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden die voor jullie allebei goed voelen. Frank Roelen, de oprichter van Buro Pontifex is een registermediator die aandacht besteedt aan zowel de praktische als emotionele kanten van de scheiding.

Scheiden is vaak een complex proces. Een scheidingsmediator kan een belangrijke rol spelen in dit proces, door te helpen bij de onderlinge communicatie, zodat het maken van afspraken soepeler loopt. Als scheidingsmediator in de regio Bergen op Zoom ondersteunt Frank Roelen jullie gedurende het gehele proces. Samen met jullie stelt hij een echtscheidingsconvenant (ook wel echtscheidingsovereenkomst genoemd) op waarin alle afspraken die gemaakt worden keurig op een rij worden gezet. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid.

Duidelijke afspraken maken met elkaar

In een echtscheidingsconvenant spreek je samen af hoe jullie alles gaan verdelen na de scheiding. Door nu goede afspraken te maken, voorkom je problemen in de toekomst. Als je gaat scheiden in Bergen op Zoom zijn er talloze zaken die (op de korte termijn) geregeld moeten worden en hoe voorkom je dan dat je iets belangrijks over het hoofd ziet? Wij hebben alle kennis in huis om alles juridisch, fiscaal en financieel goed voor jullie te regelen. Zo kun je er zeker van zijn dat alle benodigde zaken terug zullen komen in het echtscheidingsconvenant.

Elke situatie is uniek en afhankelijk van jullie persoonlijke omstandigheden zullen we aan de slag gaan om alles zo te regelen dat jullie er beiden tevreden over zijn. Wanneer je een bijvoorbeeld eigen bedrijf hebt, dan zul je andere zaken moeten regelen, dan wanneer je allebei in loondienst bent. Ook een scheiding met kinderen zal om een andere aanpak vragen dan wanneer er geen kinderen in het spel zijn. Of wat dacht je van een echtscheiding op latere leeftijd? Daarbij spelen weer heel andere factoren een rol. Wat jullie situatie ook is, uiteindelijk draait het erom dat jullie onderling duidelijke afspraken maken waar jullie allebei achterstaan.

Scheiden met kinderen 

Als je gaat scheiden en er zijn kinderen bij betrokken, dan zal er een ouderschapsplan opgesteld worden. Ook al zijn jullie na de scheiding geen koppel meer, jullie blijven wel samen de ouders van de kinderen en het is in hun belang dat alles goed geregeld wordt. In het ouderschapsplan (dat bij wet verplicht is bij een scheiding met kinderen jonger dan 18 jaar) staan heldere afspraken over de opvoeding en verzorging van jullie kinderen. Daarbij kun je denken aan een zorg- en omgangsregeling, op wat voor manier en hoe vaak je elkaar informeert over het wel en wee van jullie kroost en hoe je samen tot een besluit komt bij belangrijke keuzes (zoals een schoolkeuze).

Ook zal er gekeken worden naar de kosten voor de opvoeding en verzorging. Deze zogeheten kinderalimentatie zal in samenspraak worden bepaald en ook worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Daarnaast ben je vrij om allerlei andere zaken in het plan te zetten die voor jou van belang zijn. Dat kan gaan over de manier waarop jullie met ouderavonden omgaan, het bepalen van de juiste bedtijd of over het contact met familieleden. Het vormt de basis van hoe jullie samen de kinderen na de scheiding gaan opvoeden. Hoewel het nu misschien overdreven lijkt om over allerlei details na te denken, kan het vastleggen van afspraken problemen in de toekomst voorkomen.

Buro Pontfex, scheiden en de belastingdienst

Scheiden in Bergen op Zoom? Buro Pontifex ontzorgt!

Plan vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek in om te zien wat Buro Pontifex voor je kan betekenen. De afspraak kan online plaatsvinden, op één van onze vestigingen in de regio Bergen op Zoom of bij jullie thuis. Overdag of ‘s avonds. Het is maar net waar jullie de voorkeur aan geven.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bellen op 085 065 7420 of vul het contact formulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stel een vraag en/of maak een afspraak

Bel mij terug
Kies een optie
In de ochtend
In de middag
In de avond
Geen voorkeur
N.V.T.
Voorkeur voor een afspraak